preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Slikovni rezultat za facebook

Ispis statistike od 6. 10. 2011.

Ukupno: 944136
Ovaj mjesec: 2113
Ovaj tjedan: 575
Danas: 154

 

gledajHrvatsku
live video streaming

Zvjezdarnica
11.12.2018. 08:08
Helix - suza u svijetu koji umire
Na udaljenosti od 700 svjetlosnih godina Helix je najbliža otkrivena planetarna maglica. Začudo, iako najbliža, nije prva otkrivena.

Carnet
12.12.2018. 12:35
Prijavite rad na stručnoj konferenciji Srce DEI 2019
Pozivamo vas da prijavite rezultate svojeg rada, ideju ili prijedloge iz nekog od navedenih tematskih područja na konferenciji Srce DEI 2019: "Povezivanje, komunikacija, suradnja" koja će se održati 1. i 2. travnja 2019. godine u Zagrebu.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Znanost
12.12.2018. 08:13
Ovaj smartfon s baterijom od 10.000 mAh košta $99,99, a možeš ga dobiti i besplatno!
Koja vam osobina mobilnog telefona najviše treba, ali onako iskreno? Jak procesor? Veliki ekran? NFC? Ako ćemo vjerovati istraživanjima, korisnici mobitela sve ove svjetlucave, blještave stvari guraju u stranu, na prvo mjesto stavljajući autonomiju. Ne bi bilo loše da baterija traje barem malo duže, zar ne? Budući da se još nije smislilo kako iz postojećih […]

Ekologija
30.11.2018.
Tekstilna industrija i njezin utjecaj na okoliš
Opće je poznato da svaki potrošački proizvod na ovaj ili onaj način utječe na okoliš. Međutim, prosječan potrošač nije svjestan i ne zna koji proizvod ima manje ili više utjecaja na životnu sredinu nego drugi. Bilo koji proizvod koji se proizvodi, koristi ili uklanja na način koji značajno smanjuje štetu zagađenja životne sredine, može se smatrati ekološki prihvatljivim.

vijesti

Šumske igre na Ćićariji

Učenici 6. razreda iz Kaštelira i Vižinade sudjelovali su u srijedu 31. listopada u radionicama na Ćićariji u Speleo kući u Vodicama koje je organizirala udruga Modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 5. 11. 2018. 11:15

Mjesec hrvatske knjige

I ove godine u listopadu obilježavamo Mjesec hrvatske knjige, pa su tako i aktivnosti naše školske knjižnice usmjerene ka promicanju knjige i čitanja. Četvrtaši su izrađivali bookmarke za svoje vršnjake u Hong Kongu, pedagoginja je s Pričopričalicama uveseljevala mališane u vrtiću, posjetio nas je dječji pisac Jadranko Bitenc, a put do knjižnice jedno je jutro samo osvanuo u novom ruhu :) Sljedeći tjedan PŠ Kaštelir ugostiti će pripovjedačicu Margaretu Perišić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 10. 2018. 13:08

Dan jabuka

Tradicija održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je 1990. u Londonu i ubrzo se proširila po cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

No kako povezati matematiku i Dan jabuka?  Znaju to učenici 4.razreda PŠ Vižinada i njihova učiteljica Jelena koji su, pažljivo mjereći, važući i kuhajući namirnice, napravili ukusan kolač od jabuka. Degustirajući kolač, četvrti nas je razred podsjetio na važnost konzumiranja jabuke u svakodnevnoj prehrani te potrebu promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta.

Zato, ako već niste, pojedite jabuku!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 20. 10. 2018. 10:12

Boćajmo u školi

U četvrtak, 7. lipnja održana je peta sezona projekta „Boćajmo u školi“ u organizaciji Istarskog boćarskog saveza. Nakon kvalifikacijskih natjecanja po školama, samo finalno natjecanje održano je u boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu. Sudjelovalo je 11 istarskih osnovnih škola s ciljem da se djeca aktivno, kroz igru, uključe u sportsku disciplinu boćanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Ivana Lončarić  datum: 8. 6. 2018. 13:20

Terenska nastava trećaša

18. svibnja bio je dan koji su svi trećaši željno iščekivali. Tog petka se nastava nije održala u učionici već smo oko 8 sati krenuli put Pule na terensku nastavu. To je jedan od onih rijetkih dana u godini kada se poveže matična škola iz Višnjana s područnim školama iz Kaštelira i Vižinade i svi smo jedan veliki tim.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Boroš Ponjavić Nataša Velenik  datum: 21. 5. 2018. 11:06

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva

U srijedu, 16. svibnja u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu održan je treći po redu Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva. Projekt je pokrenula Glazbena udruga Opus s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te veliki entuzjazam koji su pokazala djeca izvođači ukazuju na veliki potencijal festivala. Ove je godine u kategoriji Mjuzikla sa svojom predstavom Čarolija ljetne noći na Festivalu nastupila i naša škola, i to male pjevačice i glumice od 1. do 5. razreda PŠ Vižinada pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Tine Pajdaš.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 5. 2018. 11:05

Vižinada pleše

U petak 4. 5.  učenici nižih razreda PŠ Vižinada pretvorili su Battistelinu šternu u pravi plesni podij. Vođeni svojim učiteljicama razredne nastave, ostvarili su projekt „Vižinada pleše“ u povodu obilježavanja Mađunarodnog dana plesa. Otplesali su sedam različitih koreografija. Plesalo se u ritmu  tradicionalnih istarskih pjesama, ali i modernih engleskih i talijanskih. Ples i pokret implementirani su u nastavu tokom cijele godine, a u projektu su sudjelovale i učiteljice glazbene kulture, engleskog, talijanskog i hrvatskog jezika. Video možete pogledati ovdje.

„Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih.“

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 9. 5. 2018. 09:09

Nasilje OFF

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Činjenice je da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnom i dugoročnom razvoju djece.

Učenici MŠ snimili su kratki plesni spot protiv nasilja koji možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 2. 3. 2018. 07:17

Veselo prvo polugodište razredne nastave u Vižinadi

Prvo polugodište brzo je prošlo u učenju, igranju, stvaranju i ugodnom druženju. Dan kravata proveli smo u istraživanju kako je i gdje nastala kravata, bili smo kreativni i dizajnirali smo ih a u galeriji fotografija pogledajte kako smo bili zgodni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Pahović Barbara Gavranić  datum: 22. 1. 2018. 13:26

Labuđe jezero

U ponedjeljak, 18.prosinca, učenici osmih i sedmih razreda naše škole otputovali su u Rijeku na baletnu predstavu vjerojatno najslavnijeg klasičnog baleta "Labuđe jezero", P.I. Čajkovskog. U Rijeku su stigli u 18:15 te imali vremena da se prošetaju gradom u adventskom ozračju. Predstava je počela u 19:30 i trajala oko 2 sata. Učenici su se upoznali s glazbom 19.stoljeća te s baletnim izričajem u novijem, suvremenom ruhu koji je vješto slijedio tradicionalnu dramaturgiju. Zadovoljni novim iskustvima, vratili su se kućama u 23:30.

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca  datum: 20. 12. 2017. 13:32

Što povezuje Višnjan, Slovačku i Hong Kong?

Ovogodišnji Bookmark Project uspješno je priveden kraju dolaskom pošiljke iz daleke Kine. Naši su učenici još u listopadu poslali svoje straničnike i svoje poruke u maleni gradić Kolarovo u Slovačkoj te u Hong Kong. Cilj projekta je razmijeniti straničnike s partnerskom školom u svijetu, biti dio međunarodne zajednice, upoznati kulture drugih zemalja, upoznati djecu iz druge zemlje te tako proširiti vidike naših učenika, upoznati školu drugačiju od naše, promicati kulturu i običaje svoje zemlje, poticati na kreativnost u radu, razvijati ljubav prema čitanju i knjigama te poticati prijateljstvo između vršnjaka.  

Naši novi prijatelji iz Hong Konga poslali su nam i video poruku 共用了以下這部影片 :)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2017. 17:19

Gastronomske radionice u Turističko-ugostiteljskoj školi Poreč

U petak, 24. studenoga učenici osmog razreda naše škole posjetili su Turističko-ugostiteljsku školu u Poreču te sudjelovali na gastronomskim radionicama održanim u sklopu Tjedna strukovnog obrazovanja. Zajedno s učenicima iz 4. thk i 3. sl te mentorima (nastavnicima struke) pripravljali razna jela, napitke, frapee, slastice i sl.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 30. 11. 2017. 13:20

Glazbeni poučak Istrom

U sklopu edukativnih koncerata u projektu „ Glazbeni poučak Istrom“, učenici šestih razreda naše škole, u pratnji učiteljice glazbene kultura Tine Pajdaš i pedagoginje Sanje Zović- Kukurin, imali su prilike uživati u vrhunskom koncertu. Mladi, talentirani gitarist Frano Žiković, 13-godišnjak iz Rijeke, oduševio je sve prisutne u bujskoj dvorani svojim izraženim talentom i lakoćom sviranja na gitari. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 30. 11. 2017. 12:51

Dan sjećanja na Vukovar

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, ispred škola u Višnjanu, Vižinadi i Kašteliru učenici su zapalili svijeće te time odali počast Gradu heroju i svim žrtvama Domovinskog rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 11. 2017. 18:29

Književno jutro sa Zlatkom Krilićem

Listopad i studeni su svake godine u našoj školi posvećeni knjigama i čitanju budući da tada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige. Tom je prigodom u četvrtak našu školu posjetio književnik Zlatko Krilić te se družio s našim učenicima od petih do osmih razreda u Višnjanu, Kašteliru i Vižinadi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 11. 2017. 13:32

Poreč Dox i Planet Ocean

Prošlog su tjedna učenici 4. i 5. razreda naše škole posjetili Festival dokumentarnog filma Poreč Dox i tom su prilikom pogledali projekciju filma Planet Ocean. Dokumentarni je film programski sadržaj medijske kulture u nastavnom planu i programu za osnovne škole te su učenici imali priliku uočiti osnovna obilježja dokumentarnoga filma, a zatim na satu hrvatskog jezika iskazati vlastite dojmove i razgovarati o filmu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 14. 11. 2017. 10:37

Terenska nastava u Veneciji

Učenici šestih i sedmih razreda naših triju škola uključeni u izbornu nastavu talijanskoga jezika posjetili su 2.11. 2017 godine, zajedno sa svojim učiteljima, grad Veneciju te se tako „na terenu“ uvjerili u posebnost i zanimljivu povijest ovoga grada o kojem su ponešto već čuli.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Plačko  datum: 3. 11. 2017. 20:34

Bookmark project 2017

Ovogodišnji Bookmark project započet je u Mjesecu knjige s naglaskom na Međunarodni dan školskih knjižnica u ozračju naputaka provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u segmentu međukulturalne dimenzije. Projekt je to koji svake godine na međunarodnoj razini provodi Međunarodna federacija školskih knjižnica (ISLA - International school library association) s ciljem povezivanja školskih knjižnica diljem svijeta, upoznavanja učenika raznih rasa i narodnosti te  potrebom prihvaćanja različitosti. Učenici četvrtih razreda s oduševljenjem su prionuli izradi straničnika koje ove godine šaljemo u daleki Hong Kong i maleni gradić Kolarovo u Slovačkoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 10. 2017. 12:46

Susret na Parenzani

Danas, 22. rujna učenici i učitelji predmetne nastave PŠ Vižinada krenuli su na jednosatno pješačenje Parenzanom u susret kolegama iz Karojbe i  Oprtalja. Druženje sa susjednim školama je je ujedno i najava 22. Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana koji će se održati u nedjelju
Uskoro opširnije. Foto album možete pogledati ovdje

 

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca  datum: 22. 9. 2017. 19:23

Terenska nastava- osmi razredi u Dalmaciji

Danas su otputovali učenici osmih razreda naše škole na terensku nastavu u Dalmaciju.
Do povratka, tu je nekoliko fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 13. 9. 2017. 17:29

Prvi dan škole

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 5. 9. 2017. 17:44

Čitamo mi, u obitelji svi

Knjižnična je naprtnjača danas započela svoje putovanje, i prvi su učenici trećeg razreda u Višnjanu i Vižinadi odnijeli knjige svojim kućama. Nadamo se da će u svojim obiteljima provesti nekoliko ugodnih i veselih dana čitajući i prelistavajući zanimljive knjige. Tako je službeno i započeo ovogodišnji projekt Čitamo mi, u obitelji svi!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 1. 2017. 10:10

Mala slobodna knjižnica u Vižinadi

Niti prijeteći oblaci nisu danas u Vižinadi mogli spriječiti otvaranje još jedne male slobodne knjižnice, koju su u sklopu međunarodnog projekta Little free library svečano otvorili načelnik Općine Marko Ferenac i ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović.

Gradska knjižnica Poreč je ujedno i pokretač ove akcije kojom se promiče pismenost i ljubav prema čitanju slobodnom razmjenom knjiga gradeći pritom osjećaj zajedništva, te šireći vještine, kreativnost i mudrost kroz generacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 11. 2016. 13:33

Mali kickboxeri pokazali svoje vještine

U subotu, 21. svibnja natjecatelji  KBK KING – sekcija Vižinada osvojili su 7 medalja na Alpe-Adria kupu u Puli od kojih 4 pripadaju učenicima PŠ Vižinada.

Rezultati vižinadskih osnovnoškolaca - point fighting:

 3. mjesto Nika Arman, djevojčice -32 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 3. mjesto Lara Perković, djevojčice -28 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 2. mjesto Larisa Savić, djevojčice -25 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 3. mjesto Diego Ferenac, mlađi kadeti -47 kg (5.razred PŠ Vižinada)
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 26. 5. 2016. 08:38

Boćajmo u školi

U utorak, 24. svibnja 2016. godine Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza priredio je niz natjecanja i svojevrsnih natjecateljskih igara za učenice i učenike nižih razreda (od 2. do 4.) PŠ Vižinada na mjesnom boćalištu u sklopu projekta Boćajmo u školi koji ima za cilj popularizaciju tog sporta te uključivanje mladih u isti. Učenike su poučavali vještini boćanja iskusni boćari Valter Ivančić, Patrik Radešić i Janko Pastorčić.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 25. 5. 2016. 13:46

PUT U SREDIŠTE ZEMLJE – šestaši i njihova avantura

Učenici šestih razreda naše škole odradili su jednodnevnu terensku nastavu u Postojnskoj jami  i Predjamskom dvorcu. Voditelji su im bili razrednici: Marina Pacenti (6. PŠ Vižinada), Milan Buretić (6. MŠ Višnjan) i Ivana Bubičić (6. PŠ Kaštelir).  Na zanimljivoj lokaciji posjetili su najprije Predjamski dvorac, a zatim Postojnsku jamu, vidjeli čovječju ribicu, prošetali kroz Vivarij i pogledali izložbu leptira. Uz izložbu mogli su pogledati i izložbu o povijesti posjeta Postojnskoj jami. Učenici su mnogo toga naučili, ali i sklopili i mnoga prijateljstva te druženje nastavili u autobusu na povratku kući. Dojmovi će se još dugo prepričavati.

                            NOVINARKE: Emi Lubiana i Rajna Radešić, 6. raz. PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 5. 2016. 10:53

Pogledajte video uradak "Doba Renesanse"

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 17. 5. 2016. 12:26

UČENICI UPRIZORILI RENESANSU

Još jedan hvale vrijedan projekt naše škole, PŠ Vižinada realiziran je na temu "Vodimo vas u doba renesanse" u kojem su bez izuzetaka sudjelovali baš svi učenici viših razreda. Uprizorili su doba renesanse, vrijeme kada u cijeloj Europi, pa tako i u našim krajevima cvijeta umjetnost, književnost, glazba, ples... znanstvena otkrića, vrijednosti u kojima je centar čovjek i njegova težnja ka uzvišenim idealima svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 6. 5. 2016. 06:14

DALEKO I BLIZU

U Veneciji je održana ovogodišnja terenska nastava učenika sedmog i osmog razreda OŠ Jože Šurana Višnjan PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Ledić  datum: 1. 5. 2016. 13:08

U PŠ VIŽINADA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PLESA

Učenici nižih razreda PŠ Vižinada su u petak 29. 4. obilježili Svjetski dan plesa zajedničkim plesom na Šterni. Plesali su se razni plesovi, od modernih do tradicionalnih istarskih. Vižinadski plac zahvatilo je zarazno veselje i sreća koje je podijeljeno s lokalnim stanovništvom i  turistima koji su se zatekli na trgu. Predivno sunčano jutro bila je odlična pratnja rasplesanoj djeci i njihovom smijehu. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 29. 4. 2016. 13:03

VIŽINADOM JE ORILA REČENICA : „Dobrodošao LISSONE“

U nedjelju 24.04.2016. Limena glazba Zajednice Talijana Vižinada  ugostila je svirače  Consonanze iz  Milana. U zajedničkom koncertu sudjelovali su mnogi učenici PŠ Vižinada i jedan učenik MŠ Višnjan koji su neizostavni i jako aktivni dio Limene glazbe ZT Vižinada.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 27. 4. 2016. 10:40

Tjedan izvannastavnih aktivnosti u Vižinadi

U četvrtak  25.2. u PŠ Vižinada održane su radionice u povodu tjedna izvannastavnih aktivnosti naše Škole. Osim toga postavljena je i izložba literarnih, likovnih i novinarskih radova, te radova iz tehničke kulture i biologije koja je smještena u holu te se još uvijek može razgledati. Roditelji i djeca su u ugodnoj atmosferi izrađivali unikatne radove.

Novinarska skupina PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 3. 2016. 11:42

Veliko putovanje malog puža

Kazalište Produkcija Z danas je gostovalo u PŠ Vižinada sa svojim lutkraskim mjuziklom Veliko putovanje malog puža. Topla priča o životu, ljubavi i prijateljstvu oduševila je naše najmlađe učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 2. 2016. 10:59

MAŠKARE, ČA MORU MAŠKARE!

U utorak, 9. veljače održano je veliko maškarano slavlje nižih razreda PŠ Vižinada. Osim djece maskirale su se i učiteljice. Maske su bile šarolike, od vještica do princeza, preko raznih likova iz crtanih filmova pa do kauboja i klaunova, Indijanaca i gusara… 

                                           napisala  Veronika Baldini, novinarska skupina
                                           fotografije Daniele Lubiana, novinarska skupina
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 2. 2016. 10:37

Sat lektire u 7. razredu PŠ Vižinada

Da lektira ne mora uvijek biti samo dosadna i naporna pokazali su nam sedmaši iz Vižinade koji su nakon čitanja pripovijedaka Dinka Šimunovića svoje dojmove o pročitanim djelima scenski i likovno prikazali, pod budnim okom svoje učiteljice Marice Ledić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 3. 2. 2016. 10:29

GENERALNI KONZUL REPUBLIKE ITALIJE U RIJECI POSJETIO VIŽINADU

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci, gospodin Paolo Palminteri, 20.1.2016. posjetio je Vižinadu. Dočekali su ga predstavnici Zajednice Talijana iz Vižinade, mještani, a djeca iz PŠ Vižinada sudjelovala su u programu dobrodošlice. Grupa djevojčica koja pohađa satove pjevanja pri Zajednici Talijana nastupila je pjesmama na talijanskom i latinskom jeziku, učenica Katia Ferenac (5.razred) izvela je recitaciju dobrodošlice na talijanskom jeziku te su učenici Ana Marija Horvat i Gabriel Romeo Cvitko (2.razred) odglumili šaljivu scenu „Chi cerca trova“.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 22. 1. 2016. 08:09

Predstava Ogledalce u PŠ Vižinada

Danas, 22.12. u PŠ Vižinada održana je lutkarska predstava „Ogledalce“ koju je izvela lutkarska grupa iz MŠ Višnjan pod vodstvom učiteljice razredne nastave Patricije Kisić Fatorić. Učenici nižih razreda PŠ Vižinada pozdravili su velikim pljeskom svoje kolege iz Višnjana . S oduševljenjem čekamo sljedeću predstavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 22. 12. 2015. 13:28

ZAVRŠEN DRUGI DIO PROJEKTA OZ-BILJNO

U četvrtak 17. prosinca u PŠ Vižinada završena je druga etapa projekta OZ- BILJNO i to čajankom nižih razreda. Učenike su posjetili Teta Zima  i snjegović Roko te je Teta Zima djeci ispričala priču o svojim šumskim prijateljima koji su bolovali od raznih bolesti i dolazili kod nje po pripravke ljekovitog bilja - čajeve. Zatim je Teta Zima ponudila četiri vrste  čaja djeci koja su trebala prepoznati glavni sastojak. Pogostili su se i ukusnim keksićima od kojih su neki bili i domaći. S nestrpljenjem očekujemo treću etapu,  nastavak projekta OZ-BILJNO .

Novinarska skupina PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 12. 2015. 08:10

Sveti Nikola posjetio PŠ Vižinada

U petak, 4. prosinca Sveti je Nikola posjetio PŠ Vižinada. Društvo su mu pravili anđeli, ali i krampus koji je svojim šuškalicama i lancima  razbudio i nasmijao djecu. Učenici nižih razreda održali su prigodni program i svojim nastupom napunili dvoranu škole veseljem i srećom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 4. 12. 2015. 09:44

Književno jutro s Božidarom Prosenjakom

Učenici  PŠ Vižinada (od 3. do 8. razreda) sudjelovali su u književnom susretu s piscem Božidarom Prosenjakom. Nakon što su ga učenici pozdravili srdačnim pljeskom, započeo je zanimljivu priču o sjećanjima iz vlastitog djetinjstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 16. 11. 2015. 20:37

Vijeće učenika u posjetu načelniku Općine Vižinada

U četvrtak 29.10. 2015. predstavnici Vijeća učenika PŠ Vižinada s pedagogicom Sanjom Zović Kukurin, posjetili su načelnika Općine Vižinada, gospodina Marka Ferenca. Učenici su načelniku postavljali razna pitanja i zabilježili mnoge zanimljive odgovore. Saznali su koji su sve poslovi kojima se načelnik bavi , poručio im je da nikada ne smiju odustati od svojih snova i ciljeva. Rekao je da je  najteži dio načelničkog posla  kada ne može udovoljiti svim željama svojih sugrađana. Na pitanje koji bi posao volio raditi da nije načelnik odgovorio je da je oduvijek želio raditi kao službenik u banci.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 3. 11. 2015. 08:21

Upis prvaša u knjižnicu

Prvašići iz PŠ Vižinada danas su postali ponosni članovi naše školske knjižnice, i to baš u Mjesecu hrvatske knjige kako to i dolikuje. Posudili su svoje prve slikovnice, naučili pravila ponašanja u školskoj knjižnici, te što knjige vole a što ne vole. Svaki je učenik nacrtao svog omiljenog lika iz priče, kojima ćemo ukrasiti školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:33

Književni susret s Tatjanom Pokrajac Papucci

Mjesec knjige u našoj školi započeo je druženjem s dječjom spisateljicom Tatjanom Pokrajac Papucci. Niži razredi PŠ Vižinada toplo su dočekali svoju gošću a članovi Folklorne grupe čak su je počastili recitacijom njenih pjesama. 

Tatjana Pokrajac Papucci dolazi iz Rovinjskog Sela, i već duži niz godina piše i objavljuje pjesme za djecu koje su naši učenici do sada imali priliku upoznati u svojim čitankama a od danas i u svojoj školskoj knjižnici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:18

Izrada mozaika – umjetnost za mlade naraštaje

U četvrtak 22.10.2015. učenici 7. razreda PŠ Vižinada posjetili su udrugu Mosaic City u Poreču kako bi sudjelovali u radionici izrade mozaika. Uz razrednicu  Alenku Jovanović Oštir okušali su se u izradi mozaika na temu «Zavičajne asocijacije». Mozaike koje su napravili izložit će u PŠ Vižinada. Voditelj radionice je bio gospodin Dean Jovičević (u nastavku DJ) koji nam je približio rad udruge Mosaic City iz Poreča.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 26. 10. 2015. 09:50

Završena prva faza projekta ozBiljno u PŠ Vižinada

Projekt ozBiljno koji su u vižinadskoj područnoj škole provodi u sklopu programa Institucionalizacije zavičajne nastave, a uz potporu Istarske županije, pod zajedničkim nazivom: IZMEĐU MIRISA ZEMLJE I KRUHA - ZRNO ŽITA I SOLI finaliziran je u svojoj prvoj od četiri planirane faze.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 23. 10. 2015. 09:25

PLJOČKAJTE I VI, VELIKI I MALI, SVI!

U petak 16.listopada 2015. u PŠ Vižinada održana  je prezentacija stare istarske igre PLJOČKANJA u sklopu provođenja projekta zavičajne nastave. Druženje je zamišljeno kako bi se djeci približilo pljočkanje, kako bi shvatila važnost koju ono ima u čuvanju tradicijskih vrijednosti te kako ne bi igra pala u zaborav.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 18. 10. 2015. 16:48

Čuvari baštine

U ponedjeljak, 12.listopada u PŠ Vižinada održana je radionica "Heklanje".
Radionicu je vodila predstavnica privatne škole heklanja "Laniamo - fettuccia e filati" iz Trsta, gospođa Marisa koja je porijeklom iz Vižinade. Organizacija Laniamo je u prošlosti bila dućan s rukotvorinama iz područja heklanja, poznat po originalnim unikatnim modnim dodacima najviše kvalitete izrade. 

 

Marina Pacenti, učiteljica likovne kulture

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 10. 2015. 13:26

20. Parenzana u Vižinadi

Vižinada je u nedjelju 27.9.2015. bila biciklističko središte Hrvatske. Tog se dana održala 20. Parenzana, rekreativni biciklistički maraton koji u Vižinadi već dvadeset godina okuplja ljubitelje biciklizma. Ove se godine uključio rekordan broj sudionika: 760 biciklista rekreativaca, 317 vozača mountain bike bicikala te 234 pješaka, sveukupno 1360 sudionika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 1. 10. 2015. 13:32
 


Okvirni vremenik pisanih provjera Vižinada

---------------------------------

METEOROLOŠKA  POSTAJA OŠ JOŽE ŠURANA VIŠNJAN - DETALJNIJE -

---------------------------------

ONLINE RASPORED SATI

---------------------------------

GALERIJA TIA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?Na današnji dan
11.12.2018. 09:52
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children's Fund). Nastao je s ciljem pružanja pomoći djeci poslijeratne Europe. Danas je najveći dio napora UNICEF-a je usmjeren na djecu u zemljama u razvoju.

11.12.2018. 09:50
11. prosinca - Međunarodni dan planina
Međunarodni dan planina obilježava se od 2003. godine s ciljem upoznavanja šire javnosti s planinskim područjima, njihovim vrijednostima i problemima. Ovogodišnji Međunarodni dan planina posvećen je planinama i šumama. Cilj mu je povećati svijest javnosti o važnosti planinskih šuma te uloge koju one imaju kao i njihovog utjecaja na mjere prilagođavanja klimatskim promjenama.

10.12.2018. 14:04
10. prosinca - Dan ljudskih prava
Dan ljudskih prava obilježava se 10. prosinca, na dan kada je 1948. godine potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost - bez ikakvih razlika”.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05

 


« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju