preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Webmail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2011.

Ukupno: 870680
Ovaj mjesec: 5384
Ovaj tjedan: 1258
Danas: 7

Zvjezdarnica
22.11.2017. 20:21
Japanski Phobos Grunt ili MMX
Kad nisu uspjeli Rusi, onda će Japanci u zahtjevnu misiju na Marsove prirodne satelite. No i u Rusiji se govori o novom pokušaju (Phobos-Grunt-2) sa sličnim novim-starim zadatkom.

Carnet
23.11.2017. 15:03
Počela 22. smotra Sveučilišta u Zagrebu
Danas je u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu počela 22. smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Hrčak
24.11.2017. 13:04
Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, Vol.1 No.3
Izdano: Srpanj 1946.

23.11.2017. 10:20
Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, Vol.1 No.4
Izdano: Prosinac 1946.

Biologija
23.11.2017. 11:40
Zemlja postaje sve osvjetljenije mjesto
Ne, to nije dobra vijest. Posljednjih nekoliko godina uzastopno, uslijed umjetne rasvjete koja je u prostornom i količinskom porastu, naš planet nažalost postaje svjetliji i svjetliji. Doznajte detalje!  

Znanost
24.11.2017. 09:56
FANTASTIČAN DEAL: ZTE Axon 7 za samo $215,99!
Puno smo tinte potrošili na povoljne telefone ovih dana. Pisali smo o brojnim popustima koji prate što Dan samaca, što Crni petak. Bilo je tu slabijih i boljih mobitela, no sad je osvanula odlična ponuda za telefon kojeg smo imali na recenziji i koji me je oduševio svojim sposobnostima. ZTE Axon 7 ime je tog […]

Ekologija
22.11.2017.
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: ,,FOKUSiraj se na prirodu"
Gimnazija Vukovar poziva vas na IZLOŽBU FOTOGRAFIJA: ,,FOKUSiraj se na prirodu" OTVORENJE IZLOŽBE - 23.11.2017. g. u Gimnaziji Vukovar, Šamac 2, Vukovar

EU projekti
24.11.2017. 10:49
Poziv za dodjelu Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju Otvoreni poziv EAC/A06/2017
Cilj Poziva: povećanje kvalitete mobilnosti u okviru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te internacionalizacije organizacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+. Prihvatljivi prijavitelji: - pojedinačna organizacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje ili nacionalni konzorcij za mobilnost. Prihvatljivi sudionici: - svaka javna ili privatna organizacija aktivna u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja – svaka javna ili privatna organizacija aktivna na tržištu rada. Prihvatljive aktivnosti: – mobilnost učenika i osoblja u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Krajnji rok prijave: 17. svibnja 2018.g. Ukoliko su vam potrebne konzultantske usluge za ovaj natječaj javite se na info@eu-projekti.com.

vijesti

Čitamo mi, u obitelji svi

Knjižnična je naprtnjača danas započela svoje putovanje, i prvi su učenici trećeg razreda u Višnjanu i Vižinadi odnijeli knjige svojim kućama. Nadamo se da će u svojim obiteljima provesti nekoliko ugodnih i veselih dana čitajući i prelistavajući zanimljive knjige. Tako je službeno i započeo ovogodišnji projekt Čitamo mi, u obitelji svi!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 1. 2017. 10:10

Mala slobodna knjižnica u Vižinadi

Niti prijeteći oblaci nisu danas u Vižinadi mogli spriječiti otvaranje još jedne male slobodne knjižnice, koju su u sklopu međunarodnog projekta Little free library svečano otvorili načelnik Općine Marko Ferenac i ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović.

Gradska knjižnica Poreč je ujedno i pokretač ove akcije kojom se promiče pismenost i ljubav prema čitanju slobodnom razmjenom knjiga gradeći pritom osjećaj zajedništva, te šireći vještine, kreativnost i mudrost kroz generacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 11. 2016. 13:33

Mali kickboxeri pokazali svoje vještine

U subotu, 21. svibnja natjecatelji  KBK KING – sekcija Vižinada osvojili su 7 medalja na Alpe-Adria kupu u Puli od kojih 4 pripadaju učenicima PŠ Vižinada.

Rezultati vižinadskih osnovnoškolaca - point fighting:

 3. mjesto Nika Arman, djevojčice -32 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 3. mjesto Lara Perković, djevojčice -28 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 2. mjesto Larisa Savić, djevojčice -25 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 3. mjesto Diego Ferenac, mlađi kadeti -47 kg (5.razred PŠ Vižinada)
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 26. 5. 2016. 08:38

Boćajmo u školi

U utorak, 24. svibnja 2016. godine Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza priredio je niz natjecanja i svojevrsnih natjecateljskih igara za učenice i učenike nižih razreda (od 2. do 4.) PŠ Vižinada na mjesnom boćalištu u sklopu projekta Boćajmo u školi koji ima za cilj popularizaciju tog sporta te uključivanje mladih u isti. Učenike su poučavali vještini boćanja iskusni boćari Valter Ivančić, Patrik Radešić i Janko Pastorčić.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 25. 5. 2016. 13:46

PUT U SREDIŠTE ZEMLJE – šestaši i njihova avantura

Učenici šestih razreda naše škole odradili su jednodnevnu terensku nastavu u Postojnskoj jami  i Predjamskom dvorcu. Voditelji su im bili razrednici: Marina Pacenti (6. PŠ Vižinada), Milan Buretić (6. MŠ Višnjan) i Ivana Bubičić (6. PŠ Kaštelir).  Na zanimljivoj lokaciji posjetili su najprije Predjamski dvorac, a zatim Postojnsku jamu, vidjeli čovječju ribicu, prošetali kroz Vivarij i pogledali izložbu leptira. Uz izložbu mogli su pogledati i izložbu o povijesti posjeta Postojnskoj jami. Učenici su mnogo toga naučili, ali i sklopili i mnoga prijateljstva te druženje nastavili u autobusu na povratku kući. Dojmovi će se još dugo prepričavati.

                            NOVINARKE: Emi Lubiana i Rajna Radešić, 6. raz. PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 5. 2016. 10:53

Pogledajte video uradak "Doba Renesanse"

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 17. 5. 2016. 12:26

UČENICI UPRIZORILI RENESANSU

Još jedan hvale vrijedan projekt naše škole, PŠ Vižinada realiziran je na temu "Vodimo vas u doba renesanse" u kojem su bez izuzetaka sudjelovali baš svi učenici viših razreda. Uprizorili su doba renesanse, vrijeme kada u cijeloj Europi, pa tako i u našim krajevima cvijeta umjetnost, književnost, glazba, ples... znanstvena otkrića, vrijednosti u kojima je centar čovjek i njegova težnja ka uzvišenim idealima svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 6. 5. 2016. 06:14

DALEKO I BLIZU

U Veneciji je održana ovogodišnja terenska nastava učenika sedmog i osmog razreda OŠ Jože Šurana Višnjan PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Ledić  datum: 1. 5. 2016. 13:08

U PŠ VIŽINADA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PLESA

Učenici nižih razreda PŠ Vižinada su u petak 29. 4. obilježili Svjetski dan plesa zajedničkim plesom na Šterni. Plesali su se razni plesovi, od modernih do tradicionalnih istarskih. Vižinadski plac zahvatilo je zarazno veselje i sreća koje je podijeljeno s lokalnim stanovništvom i  turistima koji su se zatekli na trgu. Predivno sunčano jutro bila je odlična pratnja rasplesanoj djeci i njihovom smijehu. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 29. 4. 2016. 13:03

VIŽINADOM JE ORILA REČENICA : „Dobrodošao LISSONE“

U nedjelju 24.04.2016. Limena glazba Zajednice Talijana Vižinada  ugostila je svirače  Consonanze iz  Milana. U zajedničkom koncertu sudjelovali su mnogi učenici PŠ Vižinada i jedan učenik MŠ Višnjan koji su neizostavni i jako aktivni dio Limene glazbe ZT Vižinada.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 27. 4. 2016. 10:40

Tjedan izvannastavnih aktivnosti u Vižinadi

U četvrtak  25.2. u PŠ Vižinada održane su radionice u povodu tjedna izvannastavnih aktivnosti naše Škole. Osim toga postavljena je i izložba literarnih, likovnih i novinarskih radova, te radova iz tehničke kulture i biologije koja je smještena u holu te se još uvijek može razgledati. Roditelji i djeca su u ugodnoj atmosferi izrađivali unikatne radove.

Novinarska skupina PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 3. 2016. 11:42

Veliko putovanje malog puža

Kazalište Produkcija Z danas je gostovalo u PŠ Vižinada sa svojim lutkraskim mjuziklom Veliko putovanje malog puža. Topla priča o životu, ljubavi i prijateljstvu oduševila je naše najmlađe učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 2. 2016. 10:59

MAŠKARE, ČA MORU MAŠKARE!

U utorak, 9. veljače održano je veliko maškarano slavlje nižih razreda PŠ Vižinada. Osim djece maskirale su se i učiteljice. Maske su bile šarolike, od vještica do princeza, preko raznih likova iz crtanih filmova pa do kauboja i klaunova, Indijanaca i gusara… 

                                           napisala  Veronika Baldini, novinarska skupina
                                           fotografije Daniele Lubiana, novinarska skupina
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 2. 2016. 10:37

Sat lektire u 7. razredu PŠ Vižinada

Da lektira ne mora uvijek biti samo dosadna i naporna pokazali su nam sedmaši iz Vižinade koji su nakon čitanja pripovijedaka Dinka Šimunovića svoje dojmove o pročitanim djelima scenski i likovno prikazali, pod budnim okom svoje učiteljice Marice Ledić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 3. 2. 2016. 10:29

GENERALNI KONZUL REPUBLIKE ITALIJE U RIJECI POSJETIO VIŽINADU

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci, gospodin Paolo Palminteri, 20.1.2016. posjetio je Vižinadu. Dočekali su ga predstavnici Zajednice Talijana iz Vižinade, mještani, a djeca iz PŠ Vižinada sudjelovala su u programu dobrodošlice. Grupa djevojčica koja pohađa satove pjevanja pri Zajednici Talijana nastupila je pjesmama na talijanskom i latinskom jeziku, učenica Katia Ferenac (5.razred) izvela je recitaciju dobrodošlice na talijanskom jeziku te su učenici Ana Marija Horvat i Gabriel Romeo Cvitko (2.razred) odglumili šaljivu scenu „Chi cerca trova“.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 22. 1. 2016. 08:09

Predstava Ogledalce u PŠ Vižinada

Danas, 22.12. u PŠ Vižinada održana je lutkarska predstava „Ogledalce“ koju je izvela lutkarska grupa iz MŠ Višnjan pod vodstvom učiteljice razredne nastave Patricije Kisić Fatorić. Učenici nižih razreda PŠ Vižinada pozdravili su velikim pljeskom svoje kolege iz Višnjana . S oduševljenjem čekamo sljedeću predstavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 22. 12. 2015. 13:28

ZAVRŠEN DRUGI DIO PROJEKTA OZ-BILJNO

U četvrtak 17. prosinca u PŠ Vižinada završena je druga etapa projekta OZ- BILJNO i to čajankom nižih razreda. Učenike su posjetili Teta Zima  i snjegović Roko te je Teta Zima djeci ispričala priču o svojim šumskim prijateljima koji su bolovali od raznih bolesti i dolazili kod nje po pripravke ljekovitog bilja - čajeve. Zatim je Teta Zima ponudila četiri vrste  čaja djeci koja su trebala prepoznati glavni sastojak. Pogostili su se i ukusnim keksićima od kojih su neki bili i domaći. S nestrpljenjem očekujemo treću etapu,  nastavak projekta OZ-BILJNO .

Novinarska skupina PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 12. 2015. 08:10

Sveti Nikola posjetio PŠ Vižinada

U petak, 4. prosinca Sveti je Nikola posjetio PŠ Vižinada. Društvo su mu pravili anđeli, ali i krampus koji je svojim šuškalicama i lancima  razbudio i nasmijao djecu. Učenici nižih razreda održali su prigodni program i svojim nastupom napunili dvoranu škole veseljem i srećom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 4. 12. 2015. 09:44

Književno jutro s Božidarom Prosenjakom

Učenici  PŠ Vižinada (od 3. do 8. razreda) sudjelovali su u književnom susretu s piscem Božidarom Prosenjakom. Nakon što su ga učenici pozdravili srdačnim pljeskom, započeo je zanimljivu priču o sjećanjima iz vlastitog djetinjstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 16. 11. 2015. 20:37

Vijeće učenika u posjetu načelniku Općine Vižinada

U četvrtak 29.10. 2015. predstavnici Vijeća učenika PŠ Vižinada s pedagogicom Sanjom Zović Kukurin, posjetili su načelnika Općine Vižinada, gospodina Marka Ferenca. Učenici su načelniku postavljali razna pitanja i zabilježili mnoge zanimljive odgovore. Saznali su koji su sve poslovi kojima se načelnik bavi , poručio im je da nikada ne smiju odustati od svojih snova i ciljeva. Rekao je da je  najteži dio načelničkog posla  kada ne može udovoljiti svim željama svojih sugrađana. Na pitanje koji bi posao volio raditi da nije načelnik odgovorio je da je oduvijek želio raditi kao službenik u banci.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 3. 11. 2015. 08:21

Upis prvaša u knjižnicu

Prvašići iz PŠ Vižinada danas su postali ponosni članovi naše školske knjižnice, i to baš u Mjesecu hrvatske knjige kako to i dolikuje. Posudili su svoje prve slikovnice, naučili pravila ponašanja u školskoj knjižnici, te što knjige vole a što ne vole. Svaki je učenik nacrtao svog omiljenog lika iz priče, kojima ćemo ukrasiti školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:33

Književni susret s Tatjanom Pokrajac Papucci

Mjesec knjige u našoj školi započeo je druženjem s dječjom spisateljicom Tatjanom Pokrajac Papucci. Niži razredi PŠ Vižinada toplo su dočekali svoju gošću a članovi Folklorne grupe čak su je počastili recitacijom njenih pjesama. 

Tatjana Pokrajac Papucci dolazi iz Rovinjskog Sela, i već duži niz godina piše i objavljuje pjesme za djecu koje su naši učenici do sada imali priliku upoznati u svojim čitankama a od danas i u svojoj školskoj knjižnici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:18

Izrada mozaika – umjetnost za mlade naraštaje

U četvrtak 22.10.2015. učenici 7. razreda PŠ Vižinada posjetili su udrugu Mosaic City u Poreču kako bi sudjelovali u radionici izrade mozaika. Uz razrednicu  Alenku Jovanović Oštir okušali su se u izradi mozaika na temu «Zavičajne asocijacije». Mozaike koje su napravili izložit će u PŠ Vižinada. Voditelj radionice je bio gospodin Dean Jovičević (u nastavku DJ) koji nam je približio rad udruge Mosaic City iz Poreča.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 26. 10. 2015. 09:50

Završena prva faza projekta ozBiljno u PŠ Vižinada

Projekt ozBiljno koji su u vižinadskoj područnoj škole provodi u sklopu programa Institucionalizacije zavičajne nastave, a uz potporu Istarske županije, pod zajedničkim nazivom: IZMEĐU MIRISA ZEMLJE I KRUHA - ZRNO ŽITA I SOLI finaliziran je u svojoj prvoj od četiri planirane faze.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 23. 10. 2015. 09:25

PLJOČKAJTE I VI, VELIKI I MALI, SVI!

U petak 16.listopada 2015. u PŠ Vižinada održana  je prezentacija stare istarske igre PLJOČKANJA u sklopu provođenja projekta zavičajne nastave. Druženje je zamišljeno kako bi se djeci približilo pljočkanje, kako bi shvatila važnost koju ono ima u čuvanju tradicijskih vrijednosti te kako ne bi igra pala u zaborav.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 18. 10. 2015. 16:48

Čuvari baštine

U ponedjeljak, 12.listopada u PŠ Vižinada održana je radionica "Heklanje".
Radionicu je vodila predstavnica privatne škole heklanja "Laniamo - fettuccia e filati" iz Trsta, gospođa Marisa koja je porijeklom iz Vižinade. Organizacija Laniamo je u prošlosti bila dućan s rukotvorinama iz područja heklanja, poznat po originalnim unikatnim modnim dodacima najviše kvalitete izrade. 

 

Marina Pacenti, učiteljica likovne kulture

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 10. 2015. 13:26

20. Parenzana u Vižinadi

Vižinada je u nedjelju 27.9.2015. bila biciklističko središte Hrvatske. Tog se dana održala 20. Parenzana, rekreativni biciklistički maraton koji u Vižinadi već dvadeset godina okuplja ljubitelje biciklizma. Ove se godine uključio rekordan broj sudionika: 760 biciklista rekreativaca, 317 vozača mountain bike bicikala te 234 pješaka, sveukupno 1360 sudionika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 1. 10. 2015. 13:32
 


Okvirni vremenik pisanih provjera Vižinada

GALERIJA FOTOGRAFIJA I RADOVA UČENIKA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole? 

Na današnji dan
20.11.2017. 09:21
20. studenoga - Međunarodni dan djeteta
Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.

17.11.2017. 08:30
17. studenoga - Svjetski dan filozofije
Svjetski dan filozofije je međunarodna manifestacija koju je pokrenuo 2002. UNESCO-ov Ured za filozofiju. Manifestacija je zamišljena kao niz predavanja o filozofiji za širu javnost u svrhu boljeg razumijevanja struke i mjesta filozofije u suvremenom svijetu, a obilježava se svakog trećeg četvrtka u studenom.

16.11.2017. 08:35
16. studenoga - Međunarodni dan tolerancije
Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima. Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u sladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od strane članica 16.11.1995. godine.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05

preskoči na navigaciju