preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Webmail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2011.

Ukupno: 887605
Ovaj mjesec: 4381
Ovaj tjedan: 543
Danas: 1

Zvjezdarnica
20.02.2018. 12:38
Ekološka rasvjeta - dobar primjer
Svjetlosno zagađenje boljka je suvremene civilizacije iako ne bi trebalo biti tako. Umjetna rasvjeta danas je nužnost i potreba. Ovdje je jedan lijepi primjer kako rasvjeta treba biti postavljena.

Carnet
15.02.2018. 13:53
Objavljen preliminarni program i otvorene prijave za sudjelovanje
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite na konferenciji Srce DEI 2018 koja će se održati 11. i 12. travnja u Srcu i kongresnim dvoranama Plaza centra.

Hrčak
20.02.2018. 20:55
Historijski zbornik, Vol.LXII No.2
Izdano: Veljača 2018.

20.02.2018. 14:33
Radovi Instituta za povijest umjetnosti, Vol.41 No.41
Izdano: Prosinac 207.

Biologija
16.02.2018. 09:00
11 godina čarolija u kemiji!
Škola za čarobnjake i vještice koja ‡e 16. veljače 2018. i ove godine biti održana na Kemijskom odsjeku PMF-a u Zagrebu svojevrstan je poklon za 150 osnovnoškolaca iz zagrebačkih osnovnih škola. 

Znanost
20.02.2018. 23:53
Novi Ulefone X imat će zaslon poput iPhonea X
Ulefone ima još jedan smartfon u pripremi. Nakon što su objavili informacije o novim mobitelima T2 Pro, koji će biti prvi mobitel s novom generacijom Mediatekovih procesora, Helio P70, i Armor X, otporni smartfon za kojeg se smatra da će polučiti jednak uspjeh kao i Armor 2, jedan od najboljih otpornih smartfona 2017. godine. Oba […]

Ekologija
22.11.2017.
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: ,,FOKUSiraj se na prirodu"
Gimnazija Vukovar poziva vas na IZLOŽBU FOTOGRAFIJA: ,,FOKUSiraj se na prirodu" OTVORENJE IZLOŽBE - 23.11.2017. g. u Gimnaziji Vukovar, Šamac 2, Vukovar

EU projekti
20.02.2018. 13:43
Natječaj za provedbu podmjere 16.1. “Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost” - provedba tipa operacije 16.1.1. “Potpora za osnivanje operativnih skupina”
Predmet Natječaja: dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina temeljem Pravilnika o provedbi mjere 16 “Suradnja” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Prihvatljivi prijavitelji: operativne skupine koju čine najmanje dva partnera. Prihvatljivi partneri: - fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ) – proizvođačke grupe i organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru – fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima u okviru prihvatljivih tema. Prihvatljive aktivnosti: - primijenjena i razvojna istraživanja mjera za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama radi unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje, uzgoja, kvalitete i plodnosti tla ili jačanja otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih sustava proizvodnje – povećanje proizvodnje biomase u poljoprivredi i njezino korištenje kao i korištenje ostalog biomaterijala nastalog na poljoprivrednom gospodarstvu. Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 1.140.000,00 HRK ... Detaljnije ť

vijesti

Veselo prvo polugodište razredne nastave u Vižinadi

Prvo polugodište brzo je prošlo u učenju, igranju, stvaranju i ugodnom druženju. Dan kravata proveli smo u istraživanju kako je i gdje nastala kravata, bili smo kreativni i dizajnirali smo ih a u galeriji fotografija pogledajte kako smo bili zgodni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Pahović Barbara Gavranić  datum: 22. 1. 2018. 13:26

Labuđe jezero

U ponedjeljak, 18.prosinca, učenici osmih i sedmih razreda naše škole otputovali su u Rijeku na baletnu predstavu vjerojatno najslavnijeg klasičnog baleta "Labuđe jezero", P.I. Čajkovskog. U Rijeku su stigli u 18:15 te imali vremena da se prošetaju gradom u adventskom ozračju. Predstava je počela u 19:30 i trajala oko 2 sata. Učenici su se upoznali s glazbom 19.stoljeća te s baletnim izričajem u novijem, suvremenom ruhu koji je vješto slijedio tradicionalnu dramaturgiju. Zadovoljni novim iskustvima, vratili su se kućama u 23:30.

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca  datum: 20. 12. 2017. 13:32

Što povezuje Višnjan, Slovačku i Hong Kong?

Ovogodišnji Bookmark Project uspješno je priveden kraju dolaskom pošiljke iz daleke Kine. Naši su učenici još u listopadu poslali svoje straničnike i svoje poruke u maleni gradić Kolarovo u Slovačkoj te u Hong Kong. Cilj projekta je razmijeniti straničnike s partnerskom školom u svijetu, biti dio međunarodne zajednice, upoznati kulture drugih zemalja, upoznati djecu iz druge zemlje te tako proširiti vidike naših učenika, upoznati školu drugačiju od naše, promicati kulturu i običaje svoje zemlje, poticati na kreativnost u radu, razvijati ljubav prema čitanju i knjigama te poticati prijateljstvo između vršnjaka.  

Naši novi prijatelji iz Hong Konga poslali su nam i video poruku 共用了以下這部影片 :)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2017. 17:19

Gastronomske radionice u Turističko-ugostiteljskoj školi Poreč

U petak, 24. studenoga učenici osmog razreda naše škole posjetili su Turističko-ugostiteljsku školu u Poreču te sudjelovali na gastronomskim radionicama održanim u sklopu Tjedna strukovnog obrazovanja. Zajedno s učenicima iz 4. thk i 3. sl te mentorima (nastavnicima struke) pripravljali razna jela, napitke, frapee, slastice i sl.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 30. 11. 2017. 13:20

Glazbeni poučak Istrom

U sklopu edukativnih koncerata u projektu „ Glazbeni poučak Istrom“, učenici šestih razreda naše škole, u pratnji učiteljice glazbene kultura Tine Pajdaš i pedagoginje Sanje Zović- Kukurin, imali su prilike uživati u vrhunskom koncertu. Mladi, talentirani gitarist Frano Žiković, 13-godišnjak iz Rijeke, oduševio je sve prisutne u bujskoj dvorani svojim izraženim talentom i lakoćom sviranja na gitari. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 30. 11. 2017. 12:51

Dan sjećanja na Vukovar

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, ispred škola u Višnjanu, Vižinadi i Kašteliru učenici su zapalili svijeće te time odali počast Gradu heroju i svim žrtvama Domovinskog rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 11. 2017. 18:29

Književno jutro sa Zlatkom Krilićem

Listopad i studeni su svake godine u našoj školi posvećeni knjigama i čitanju budući da tada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige. Tom je prigodom u četvrtak našu školu posjetio književnik Zlatko Krilić te se družio s našim učenicima od petih do osmih razreda u Višnjanu, Kašteliru i Vižinadi. 

Pisac je na sebi svojstven način približio svoje djelo malim knjigoljupcima. Zauzvrat, oni su zainteresirano sudjelovali u susretu i postavljali mu pregršt pitanja, a pisac je na svako pitanje imao kratak i humorističan odgovor. Druženje je proteklo u razigranoj atmosferi završivši posvetama i autogramima našeg gosta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 11. 2017. 13:32

Poreč Dox i Planet Ocean

Prošlog su tjedna učenici 4. i 5. razreda naše škole posjetili Festival dokumentarnog filma Poreč Dox i tom su prilikom pogledali projekciju filma Planet Ocean. Dokumentarni je film programski sadržaj medijske kulture u nastavnom planu i programu za osnovne škole te su učenici imali priliku uočiti osnovna obilježja dokumentarnoga filma, a zatim na satu hrvatskog jezika iskazati vlastite dojmove i razgovarati o filmu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 14. 11. 2017. 10:37

Terenska nastava u Veneciji

Učenici šestih i sedmih razreda naših triju škola uključeni u izbornu nastavu talijanskoga jezika posjetili su 2.11. 2017 godine, zajedno sa svojim učiteljima, grad Veneciju te se tako „na terenu“ uvjerili u posebnost i zanimljivu povijest ovoga grada o kojem su ponešto već čuli.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Plačko  datum: 3. 11. 2017. 20:34

Bookmark project 2017

Ovogodišnji Bookmark project započet je u Mjesecu knjige s naglaskom na Međunarodni dan školskih knjižnica u ozračju naputaka provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u segmentu međukulturalne dimenzije. Projekt je to koji svake godine na međunarodnoj razini provodi Međunarodna federacija školskih knjižnica (ISLA - International school library association) s ciljem povezivanja školskih knjižnica diljem svijeta, upoznavanja učenika raznih rasa i narodnosti te  potrebom prihvaćanja različitosti. Učenici četvrtih razreda s oduševljenjem su prionuli izradi straničnika koje ove godine šaljemo u daleki Hong Kong i maleni gradić Kolarovo u Slovačkoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 10. 2017. 12:46

Susret na Parenzani

Danas, 22. rujna učenici i učitelji predmetne nastave PŠ Vižinada krenuli su na jednosatno pješačenje Parenzanom u susret kolegama iz Karojbe i  Oprtalja. Druženje sa susjednim školama je je ujedno i najava 22. Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana koji će se održati u nedjelju
Uskoro opširnije. Foto album možete pogledati ovdje

 

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca  datum: 22. 9. 2017. 19:23

Terenska nastava- osmi razredi u Dalmaciji

Danas su otputovali učenici osmih razreda naše škole na terensku nastavu u Dalmaciju.
Do povratka, tu je nekoliko fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 13. 9. 2017. 17:29

Prvi dan škole

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 5. 9. 2017. 17:44

Čitamo mi, u obitelji svi

Knjižnična je naprtnjača danas započela svoje putovanje, i prvi su učenici trećeg razreda u Višnjanu i Vižinadi odnijeli knjige svojim kućama. Nadamo se da će u svojim obiteljima provesti nekoliko ugodnih i veselih dana čitajući i prelistavajući zanimljive knjige. Tako je službeno i započeo ovogodišnji projekt Čitamo mi, u obitelji svi!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 1. 2017. 10:10

Mala slobodna knjižnica u Vižinadi

Niti prijeteći oblaci nisu danas u Vižinadi mogli spriječiti otvaranje još jedne male slobodne knjižnice, koju su u sklopu međunarodnog projekta Little free library svečano otvorili načelnik Općine Marko Ferenac i ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović.

Gradska knjižnica Poreč je ujedno i pokretač ove akcije kojom se promiče pismenost i ljubav prema čitanju slobodnom razmjenom knjiga gradeći pritom osjećaj zajedništva, te šireći vještine, kreativnost i mudrost kroz generacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 11. 2016. 13:33

Mali kickboxeri pokazali svoje vještine

U subotu, 21. svibnja natjecatelji  KBK KING – sekcija Vižinada osvojili su 7 medalja na Alpe-Adria kupu u Puli od kojih 4 pripadaju učenicima PŠ Vižinada.

Rezultati vižinadskih osnovnoškolaca - point fighting:

 3. mjesto Nika Arman, djevojčice -32 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 3. mjesto Lara Perković, djevojčice -28 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 2. mjesto Larisa Savić, djevojčice -25 kg (2.razred PŠ Vižinada)
 3. mjesto Diego Ferenac, mlađi kadeti -47 kg (5.razred PŠ Vižinada)
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 26. 5. 2016. 08:38

Boćajmo u školi

U utorak, 24. svibnja 2016. godine Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza priredio je niz natjecanja i svojevrsnih natjecateljskih igara za učenice i učenike nižih razreda (od 2. do 4.) PŠ Vižinada na mjesnom boćalištu u sklopu projekta Boćajmo u školi koji ima za cilj popularizaciju tog sporta te uključivanje mladih u isti. Učenike su poučavali vještini boćanja iskusni boćari Valter Ivančić, Patrik Radešić i Janko Pastorčić.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 25. 5. 2016. 13:46

PUT U SREDIŠTE ZEMLJE – šestaši i njihova avantura

Učenici šestih razreda naše škole odradili su jednodnevnu terensku nastavu u Postojnskoj jami  i Predjamskom dvorcu. Voditelji su im bili razrednici: Marina Pacenti (6. PŠ Vižinada), Milan Buretić (6. MŠ Višnjan) i Ivana Bubičić (6. PŠ Kaštelir).  Na zanimljivoj lokaciji posjetili su najprije Predjamski dvorac, a zatim Postojnsku jamu, vidjeli čovječju ribicu, prošetali kroz Vivarij i pogledali izložbu leptira. Uz izložbu mogli su pogledati i izložbu o povijesti posjeta Postojnskoj jami. Učenici su mnogo toga naučili, ali i sklopili i mnoga prijateljstva te druženje nastavili u autobusu na povratku kući. Dojmovi će se još dugo prepričavati.

                            NOVINARKE: Emi Lubiana i Rajna Radešić, 6. raz. PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 5. 2016. 10:53

Pogledajte video uradak "Doba Renesanse"

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 17. 5. 2016. 12:26

UČENICI UPRIZORILI RENESANSU

Još jedan hvale vrijedan projekt naše škole, PŠ Vižinada realiziran je na temu "Vodimo vas u doba renesanse" u kojem su bez izuzetaka sudjelovali baš svi učenici viših razreda. Uprizorili su doba renesanse, vrijeme kada u cijeloj Europi, pa tako i u našim krajevima cvijeta umjetnost, književnost, glazba, ples... znanstvena otkrića, vrijednosti u kojima je centar čovjek i njegova težnja ka uzvišenim idealima svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 6. 5. 2016. 06:14

DALEKO I BLIZU

U Veneciji je održana ovogodišnja terenska nastava učenika sedmog i osmog razreda OŠ Jože Šurana Višnjan PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Ledić  datum: 1. 5. 2016. 13:08

U PŠ VIŽINADA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PLESA

Učenici nižih razreda PŠ Vižinada su u petak 29. 4. obilježili Svjetski dan plesa zajedničkim plesom na Šterni. Plesali su se razni plesovi, od modernih do tradicionalnih istarskih. Vižinadski plac zahvatilo je zarazno veselje i sreća koje je podijeljeno s lokalnim stanovništvom i  turistima koji su se zatekli na trgu. Predivno sunčano jutro bila je odlična pratnja rasplesanoj djeci i njihovom smijehu. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 29. 4. 2016. 13:03

VIŽINADOM JE ORILA REČENICA : „Dobrodošao LISSONE“

U nedjelju 24.04.2016. Limena glazba Zajednice Talijana Vižinada  ugostila je svirače  Consonanze iz  Milana. U zajedničkom koncertu sudjelovali su mnogi učenici PŠ Vižinada i jedan učenik MŠ Višnjan koji su neizostavni i jako aktivni dio Limene glazbe ZT Vižinada.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 27. 4. 2016. 10:40

Tjedan izvannastavnih aktivnosti u Vižinadi

U četvrtak  25.2. u PŠ Vižinada održane su radionice u povodu tjedna izvannastavnih aktivnosti naše Škole. Osim toga postavljena je i izložba literarnih, likovnih i novinarskih radova, te radova iz tehničke kulture i biologije koja je smještena u holu te se još uvijek može razgledati. Roditelji i djeca su u ugodnoj atmosferi izrađivali unikatne radove.

Novinarska skupina PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 3. 2016. 11:42

Veliko putovanje malog puža

Kazalište Produkcija Z danas je gostovalo u PŠ Vižinada sa svojim lutkraskim mjuziklom Veliko putovanje malog puža. Topla priča o životu, ljubavi i prijateljstvu oduševila je naše najmlađe učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 2. 2016. 10:59

MAŠKARE, ČA MORU MAŠKARE!

U utorak, 9. veljače održano je veliko maškarano slavlje nižih razreda PŠ Vižinada. Osim djece maskirale su se i učiteljice. Maske su bile šarolike, od vještica do princeza, preko raznih likova iz crtanih filmova pa do kauboja i klaunova, Indijanaca i gusara… 

                                           napisala  Veronika Baldini, novinarska skupina
                                           fotografije Daniele Lubiana, novinarska skupina
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 2. 2016. 10:37

Sat lektire u 7. razredu PŠ Vižinada

Da lektira ne mora uvijek biti samo dosadna i naporna pokazali su nam sedmaši iz Vižinade koji su nakon čitanja pripovijedaka Dinka Šimunovića svoje dojmove o pročitanim djelima scenski i likovno prikazali, pod budnim okom svoje učiteljice Marice Ledić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 3. 2. 2016. 10:29

GENERALNI KONZUL REPUBLIKE ITALIJE U RIJECI POSJETIO VIŽINADU

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci, gospodin Paolo Palminteri, 20.1.2016. posjetio je Vižinadu. Dočekali su ga predstavnici Zajednice Talijana iz Vižinade, mještani, a djeca iz PŠ Vižinada sudjelovala su u programu dobrodošlice. Grupa djevojčica koja pohađa satove pjevanja pri Zajednici Talijana nastupila je pjesmama na talijanskom i latinskom jeziku, učenica Katia Ferenac (5.razred) izvela je recitaciju dobrodošlice na talijanskom jeziku te su učenici Ana Marija Horvat i Gabriel Romeo Cvitko (2.razred) odglumili šaljivu scenu „Chi cerca trova“.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 22. 1. 2016. 08:09

Predstava Ogledalce u PŠ Vižinada

Danas, 22.12. u PŠ Vižinada održana je lutkarska predstava „Ogledalce“ koju je izvela lutkarska grupa iz MŠ Višnjan pod vodstvom učiteljice razredne nastave Patricije Kisić Fatorić. Učenici nižih razreda PŠ Vižinada pozdravili su velikim pljeskom svoje kolege iz Višnjana . S oduševljenjem čekamo sljedeću predstavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 22. 12. 2015. 13:28

ZAVRŠEN DRUGI DIO PROJEKTA OZ-BILJNO

U četvrtak 17. prosinca u PŠ Vižinada završena je druga etapa projekta OZ- BILJNO i to čajankom nižih razreda. Učenike su posjetili Teta Zima  i snjegović Roko te je Teta Zima djeci ispričala priču o svojim šumskim prijateljima koji su bolovali od raznih bolesti i dolazili kod nje po pripravke ljekovitog bilja - čajeve. Zatim je Teta Zima ponudila četiri vrste  čaja djeci koja su trebala prepoznati glavni sastojak. Pogostili su se i ukusnim keksićima od kojih su neki bili i domaći. S nestrpljenjem očekujemo treću etapu,  nastavak projekta OZ-BILJNO .

Novinarska skupina PŠ Vižinada

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 12. 2015. 08:10

Sveti Nikola posjetio PŠ Vižinada

U petak, 4. prosinca Sveti je Nikola posjetio PŠ Vižinada. Društvo su mu pravili anđeli, ali i krampus koji je svojim šuškalicama i lancima  razbudio i nasmijao djecu. Učenici nižih razreda održali su prigodni program i svojim nastupom napunili dvoranu škole veseljem i srećom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 4. 12. 2015. 09:44

Književno jutro s Božidarom Prosenjakom

Učenici  PŠ Vižinada (od 3. do 8. razreda) sudjelovali su u književnom susretu s piscem Božidarom Prosenjakom. Nakon što su ga učenici pozdravili srdačnim pljeskom, započeo je zanimljivu priču o sjećanjima iz vlastitog djetinjstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 16. 11. 2015. 20:37

Vijeće učenika u posjetu načelniku Općine Vižinada

U četvrtak 29.10. 2015. predstavnici Vijeća učenika PŠ Vižinada s pedagogicom Sanjom Zović Kukurin, posjetili su načelnika Općine Vižinada, gospodina Marka Ferenca. Učenici su načelniku postavljali razna pitanja i zabilježili mnoge zanimljive odgovore. Saznali su koji su sve poslovi kojima se načelnik bavi , poručio im je da nikada ne smiju odustati od svojih snova i ciljeva. Rekao je da je  najteži dio načelničkog posla  kada ne može udovoljiti svim željama svojih sugrađana. Na pitanje koji bi posao volio raditi da nije načelnik odgovorio je da je oduvijek želio raditi kao službenik u banci.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 3. 11. 2015. 08:21

Upis prvaša u knjižnicu

Prvašići iz PŠ Vižinada danas su postali ponosni članovi naše školske knjižnice, i to baš u Mjesecu hrvatske knjige kako to i dolikuje. Posudili su svoje prve slikovnice, naučili pravila ponašanja u školskoj knjižnici, te što knjige vole a što ne vole. Svaki je učenik nacrtao svog omiljenog lika iz priče, kojima ćemo ukrasiti školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:33

Književni susret s Tatjanom Pokrajac Papucci

Mjesec knjige u našoj školi započeo je druženjem s dječjom spisateljicom Tatjanom Pokrajac Papucci. Niži razredi PŠ Vižinada toplo su dočekali svoju gošću a članovi Folklorne grupe čak su je počastili recitacijom njenih pjesama. 

Tatjana Pokrajac Papucci dolazi iz Rovinjskog Sela, i već duži niz godina piše i objavljuje pjesme za djecu koje su naši učenici do sada imali priliku upoznati u svojim čitankama a od danas i u svojoj školskoj knjižnici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:18

Izrada mozaika – umjetnost za mlade naraštaje

U četvrtak 22.10.2015. učenici 7. razreda PŠ Vižinada posjetili su udrugu Mosaic City u Poreču kako bi sudjelovali u radionici izrade mozaika. Uz razrednicu  Alenku Jovanović Oštir okušali su se u izradi mozaika na temu «Zavičajne asocijacije». Mozaike koje su napravili izložit će u PŠ Vižinada. Voditelj radionice je bio gospodin Dean Jovičević (u nastavku DJ) koji nam je približio rad udruge Mosaic City iz Poreča.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 26. 10. 2015. 09:50

Završena prva faza projekta ozBiljno u PŠ Vižinada

Projekt ozBiljno koji su u vižinadskoj područnoj škole provodi u sklopu programa Institucionalizacije zavičajne nastave, a uz potporu Istarske županije, pod zajedničkim nazivom: IZMEĐU MIRISA ZEMLJE I KRUHA - ZRNO ŽITA I SOLI finaliziran je u svojoj prvoj od četiri planirane faze.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 23. 10. 2015. 09:25

PLJOČKAJTE I VI, VELIKI I MALI, SVI!

U petak 16.listopada 2015. u PŠ Vižinada održana  je prezentacija stare istarske igre PLJOČKANJA u sklopu provođenja projekta zavičajne nastave. Druženje je zamišljeno kako bi se djeci približilo pljočkanje, kako bi shvatila važnost koju ono ima u čuvanju tradicijskih vrijednosti te kako ne bi igra pala u zaborav.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko  datum: 18. 10. 2015. 16:48

Čuvari baštine

U ponedjeljak, 12.listopada u PŠ Vižinada održana je radionica "Heklanje".
Radionicu je vodila predstavnica privatne škole heklanja "Laniamo - fettuccia e filati" iz Trsta, gospođa Marisa koja je porijeklom iz Vižinade. Organizacija Laniamo je u prošlosti bila dućan s rukotvorinama iz područja heklanja, poznat po originalnim unikatnim modnim dodacima najviše kvalitete izrade. 

 

Marina Pacenti, učiteljica likovne kulture

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 10. 2015. 13:26

20. Parenzana u Vižinadi

Vižinada je u nedjelju 27.9.2015. bila biciklističko središte Hrvatske. Tog se dana održala 20. Parenzana, rekreativni biciklistički maraton koji u Vižinadi već dvadeset godina okuplja ljubitelje biciklizma. Ove se godine uključio rekordan broj sudionika: 760 biciklista rekreativaca, 317 vozača mountain bike bicikala te 234 pješaka, sveukupno 1360 sudionika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Berneš Gračić  datum: 1. 10. 2015. 13:32
 


Okvirni vremenik pisanih provjera Vižinada

GALERIJA FOTOGRAFIJA I RADOVA UČENIKA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole? 

Na današnji dan
20.02.2018. 08:37
20. veljače - Svjetski dan socijalne pravde
Ujedinjeni narodi su 2007. godine su donijeli odluku da će 20. veljače obilježavati kao Svjetski dan socijalne pravde budući se socijalni razvoj mora temeljiti na pravdi, solidarnosti i jednakosti među svim zemljama i unutar svake od njih, a socijalna pravda, jednakost i pravičnost čine temeljne vrijednosti svakog društvenog života.  

16.02.2018. 08:30
16. veljače - Svjetski dan čitanja naglas
Svjetski dan čitanja naglas obilježava se od 2010. godine, a nastao je na inicijativu Svjetske organizacije LitWorld. Taj dan trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.  

14.02.2018. 08:39
14. veljače - Dan zaljubljenih - Valentinovo
Dan zaljubljenih ili Valentinovo kao praznik, u Hrvatskoj je prihvaćen početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Na taj dan zaljubljeni se parovi prema tradiciji međusobno darivaju ružama i čokoladnim bombonijerama u obliku srca. Sve oko nas je ukrašeno crvenom bojom, na televiziji se prikazuju ljubavni filmovi, a s radija slušamo romantične melodije.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05

preskoči na navigaciju