preskoči na sadržaj
KNJIŽNICA OŠ VIŠNJAN

            

 

A gdje ti treniraš?      - U knjižnici!
Novosti

Budući prvašići posjetili školsku knjižnicu

Predškolska grupa Dječjeg vrtića iz Kaštelira u utorak je posjetila školsku knjižnicu. Čak 18 budućih školaraca razveselilo se mnoštvu slikovnica i knjiga. Svi su se složili da jedva čekaju postati ponosni članovi školske knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 3. 2017. 08:59

Pretraživanje enciklopedija u knjižnici

Ovaj su tjedan učenici 3. razreda PŠ Kaštelir u sklopu nastavnog programa knjižnično-informacijskog područja naučili nešto o priručnoj zbirci naše knjižnice. Pretraživali su enciklopedije, leksikone i rječnike. Rješavajući zadatke pokazali  su vještinu pretraživanja i brzinu pronalaženja potrebnih informacija. Uvidjeli su kako se u školskoj knjižnici mogu pronaći raznovrsne informacije te naučili na koji ih način mogu koristiti i tako ostvarili cilj informacijske pismenosti kao važnog elementa obrazovnog procesa u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 3. 2017. 09:12

Novi naslovi u našoj knjižnici

Naša je knjižnica obogaćena je za nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova. Provjerite koji su to!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 6. 2. 2017. 09:03

Čitamo mi, u obitelji svi

Knjižnična je naprtnjača danas započela svoje putovanje, i prvi su učenici trećeg razreda u Višnjanu i Vižinadi odnijeli knjige svojim kućama. Nadamo se da će u svojim obiteljima provesti nekoliko ugodnih i veselih dana čitajući i prelistavajući zanimljive knjige. Tako je službeno i započeo ovogodišnji projekt Čitamo mi, u obitelji svi!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 1. 2017. 10:10

Mala slobodna knjižnica u Vižinadi

Niti prijeteći oblaci nisu danas u Vižinadi mogli spriječiti otvaranje još jedne male slobodne knjižnice, koju su u sklopu međunarodnog projekta Little free library svečano otvorili načelnik Općine Marko Ferenac i ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović.

Gradska knjižnica Poreč je ujedno i pokretač ove akcije kojom se promiče pismenost i ljubav prema čitanju slobodnom razmjenom knjiga gradeći pritom osjećaj zajedništva, te šireći vještine, kreativnost i mudrost kroz generacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 11. 2016. 13:33

Bookmark Project 2016

Ove su se godine još jednom četvrtaši naše škole uključili u projekt razmjene straničnika s nekom školom u svijetu - ISLM Bookmark Project 2016, projekt koji se se provodi povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica pod zajedničkim nazivom "Nauči odgonetnuti svoj svijet".

Projekt Bookmark je jednostavan, zabavan način dijeljenja ljubavi i zadovoljstva koje donose knjige i knjižnica i stvaranje novih prijatelja u školskim knjižnicama diljem svijeta.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 10. 2016. 10:00

Književno jutro s Bojanom Meandžijom

Danas su naši učenici u Višnjanu i Kašteliru ugostili Bojanu Meandžiju, autoricu romana za mlade „Trči! Ne čekaj me…“  koji govori o tužnim 90-tim godinama na ovim prostorima, iz perspektive jednog djeteta koje ne razumije što se događa oko njega. Istovremeno emotivna i snažna knjiga napisana iz dječje perspektive drugačija je od svega što smo imali prilike čitati o ratnim zbivanjima, a sat vremena u razgovoru s autoricom kao da je proletjelo.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 10. 2016. 13:18

Četvrtaši PŠ Kaštelir u Kvizu čitanja

Što su sve pročitali, čega se sve sjećaju a što su zaboravili pokazali su nam danas učenici četvrtog razreda PŠ Kaštelir kad su se okušali u Kvizu čitanja koji je obuhvatio popis lektire svih nižih razreda osnovne škole.

Učenici su se natjecali u skupinama, bilo je veselo i zabavno, a pobjednicima je proglašena skupina broj 2. Čestitamo Lucasu, Diegu, Ivoni i Nikolasu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 6. 2016. 13:58

Na današnji dan

"Kad si sretan, 
i sunce za tobom žuri!"
Ivana Brlić-Mažuranić
 
Sjećanje na jednu od naših najslavnijih spisateljica - danas joj je rođendan :)
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 4. 2016. 11:13

Vesela družina u knjižnici

Prvašići svoje slobodne sate vrlo rado provode u knjižnici - igraju se, gledaju crtane filmove, pišu domaće zadaće i igraju šah. Sad već znaju sva slova i posudili su svoju prvu lektiru. Nadamo se da će ta ljubav prema knjizi i knjižnici potrajati i do viših razreda yes 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 4. 3. 2016. 10:34

Mali knjižničari u PŠ Kaštelir

Četvero učenika i učenica 4. razreda PŠ Kaštelir redovito utorkom nakon nastave boravi u školskoj knjižnici, i u sklopu izvannastavne aktivnosti Mali knjižničari pomažu knjižničarki u uređenju knjižnice, slaganju i obradi knjiga te u uvođenju cijelog knjižničnog fonda u računalni program Metel.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 16. 2. 2016. 11:54

Novi naslovi u našoj knjižnici

Naša je knjižnica i za ove blagdane obogaćena s nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova. Provjerite koji su to!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2015. 11:56

ISLM Bookmark Project u PŠ Kaštelir

I četvrtaši iz PŠ Kaštelir priključili su se našem međunarodnom projektu u kojem razmjenjujemo straničnike s odabranom školom iz Zirca u Mađarskoj. Učiteljica Dajana predložila je zanimljivu ideju da napravimo bookmarke u obliku kažuna, u jednoj novoj i zanimljivoj tehnici izrade mozaika pomoću isječaka novinskog papira. Svi su učenici bili vrijedni i tako 15 kažuna sa suhozidom uskoro putuje za Mađarsku. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 11. 2015. 09:50

Bookmark Project u 4. razredu

Četvrtaši iz Višnjana danas su izrađivali bookmarke za naš ovogodišnji Bookmark Project u kojem ćemo razmijeniti bookmarke s jednom osnovnom školom iz Zirca u Mađarskoj. Kako gotovo pola razreda pohađa izvannastavnu aktivnost Mali glagoljaši, glagoljica je bila i osnovni motiv naših straničnika. Svi su se učenici puni entuzjazma prihvatili posla, a rezultat je bio jedna predivna paleta boja, ideja i kreativnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 5. 11. 2015. 13:23

Upis prvaša u knjižnicu

Prvašići iz PŠ Vižinada danas su postali ponosni članovi naše školske knjižnice, i to baš u Mjesecu hrvatske knjige kako to i dolikuje. Posudili su svoje prve slikovnice, naučili pravila ponašanja u školskoj knjižnici, te što knjige vole a što ne vole. Svaki je učenik nacrtao svog omiljenog lika iz priče, kojima ćemo ukrasiti školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:33

Mjesec hrvatske knjige

Danas je započelo tradicionalno obilježavanje Mjeseca knjige, i tako će i našoj školi to biti mjesec posvećen knjigama i čitanju. Ugostit ćemo dvoje dječjih književnika, izrađivati bookmarke, čitati priče i razgovarati o njima... Ovogodišnja je glavna tema Mjeseca knjige vezana za odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. Zato, UPALI LAMPICU I ČITAJ...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 10. 2015. 16:05

eLektire

Upitnik eLektire

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 9. 2015. 11:03

Moja prva slikovnica

Danas su se prvaši koji ne pohađaju izbornu nastavu već to vrijeme provode u knjižnici, okušali u svojim prvim književnim rečenicama - izradili su svoju prvu pravu malu slikovnicu.

Ema je pisala o svojoj mami, Emma Berta o kiši a Gabriel kaže da najviše voli pisati o životinjama. Tako su nastale njihove priče zanimljivih naslova - Jako volim moju mamu, Kišica i Jedna mačka i jedan pas.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 24. 4. 2015. 09:08

Novo u knjižnici

Naši vjerni čitači mogu pojuriti u knjižnicu po nove zanimljive naslove!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 2. 2015. 11:20

Knjige

Pjesma nastala knjigama i knjižnicama u čast!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 3. 2. 2015. 20:51

Najbolja prijateljica

 

 

Jučer smo slušale kako

                                   šuma raste. 

Danas smo letjele slobodno

                                   kao laste.

Sutra ćemo biti more, val,

                          morska pjena,

Prekosutra sunce, mjesec

                        i mjesečeva mijena.

Ako želiš, pridruži nam se i ti,

jer u njenom društvu možeš biti

                        što god poželiš.

U njenom društvu nema briga.

Neka i tebi najbolja prijateljica

uvijek bude knjiga.

 

                                               Kristina Kovačić

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 12. 2014. 08:45

Kino u knjižnici

Naša knjižnica započinje s redovitim kino projekcijama za učenike koji čekaju autobus, izvannastavne aktivnosti ili ne pohađaju izbornu nastavu. Svaki četvrtak, 5. školski sat prikazivat ćemo edukativne i zanimljive filmove koji se nalaze na popisu odobrenih filmova za osnovnu školu u sklopu nastave medijske kulture.

Već smo pogledali film  Koko i duhovi, a sljedeći četvrtak na rasporedu je Zagonetni dječak!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 28. 11. 2014. 11:24

The Bookman - nova generacija superjunaka

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 10. 2014. 11:00

Mjesec hrvatske knjige

Danas započinje još jedan Mjesec hrvatske knjige, u sklopu kojeg će se u knjižnicama diljem naše zemlje pa tako i u našoj održati mnoga događanja, projekti, predstave i susreti, sve u cilju približavanja djece a i odraslih knjizi i knjižnici.

Naša škola ugostiti će čak tri književnika, radit ćemo bookmarke i slati ih u daleki Hong Kong, čitat ćemo u obitelji, tražiti knjige po školi i nalaziti ih na svakakvim mjestima, a debatirat ćemo o tome treba li nam lektira ili ne.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 10. 2014. 11:07

Grupa knjižničara

Od ove školske godine u našoj školi imamo i Grupu knjižničara u koju će biti uključeni oni učenici koji ne pohađaju izbornu nastavu. Učenici će umjesto lutanja po školi moći svoje vrijeme kreativno i kvalitetivno provesti aktivno se uključujući u rad knjižnice.
Jedan od glavnih ciljeva Grupe knjižničara biti će razvijanje navike posjećivanja školske knjižnice i organiziranog i sustavnog upućivanja učenika u rad knjižnice.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 9. 2014. 12:57

Knjige su naočale kroz koje gledamo svijet

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je uspješno završena akcija darivanja knjiga koju je pokrenuo naš bivši učitelj i voditelj PŠ Vižinada Ante Dujmić. Akciji su se odazvali roditelji naših učenika, gosp. Dario Baldaš iz Općine Vižinada te IDS Vižinade a prikupljeno je više od 60 novih knjiga, pa će sada istrošene knjige koje su za lektiru čitali još nonići današnjih učenika konačno moći otići u zasluženu mirovinu... Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom obogatili našu malu knjižnicu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 3. 2014. 11:33

Internet kutak u knjižnici

Naša školska knjižnica je ovih dana neobično popularna, i to zahvaljujući novim računalima za učenike koji od ovog tjedna krase našu čitaonicu. Zbog velike potražnje, za korištenje računala potrebno je upisati se u raspored rada na računalu, a uvijek je dobro imati na umu i pravila ponašanja u knjižnici koja se tiču upravo računala.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 3. 2014. 13:36

Novi naslovi u knjižnici

Sve su se tri naše knjižnice s nadolazećim proljećem "pomladile" s nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova u kojima će uživati svi ljubitelji knjiga koji traže nešto više osim čitanja obavezne lektire.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 5. 3. 2014. 11:56

U knjižnici

Kako korisno iskoristiti vrijeme u knjižnici dok čekaju autobus pokazali su nam učenici četvrtog razreda, koji su oformili mali razred i izabrali Mirjam kao učiteljicu (naravno zato jer njoj matematika najbolje ide) te su zajednički napisali sve domaće zadaće i dodatno ponovili gradivo iz matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 29. 11. 2013. 11:13

Fantastične leteće knjige gospodina Lessmorea

Učenici trećeg razreda u Višnjanu pogledali su nagrađivani animirani film Fantastične leteće knjige gospodina Lessmorea, a svoje su dojmove nacrtali i obojali te svojim radovima ukrasili školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 29. 11. 2013. 09:24

Književno jutro s Titom Bilopavlovićem

Nakon Hrvoja Kovačevića Mjesec hrvatske knjige nastavljamo s još jednim zanimljivim susretom - ovaj put u našim područnim školama Kašteliru i Vižinadi, gdje smo danas ugostili Tita Bilopavlovića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 7. 11. 2013. 12:02

Stigli bookmarci iz Australije!

Danas nam je stiglo dugoočekivano pismo iz Australije prepuno straničnika (bookmarka) za naše četvrtaše. Dečki iz Camberwell Grammar School poslali su nam vesele i šaljive bookmarke od kojih moramo posebno izdvojiti jedan na kojem piše:                             Even Chuck Norris reads... Will you? (Čak i Chuck Norris čita... Hoćeš li i ti? cheeky)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 31. 10. 2013. 11:55

Književno jutro s Božidarom Prosenjakom

Učenici  PŠ Vižinada (od 3. do 8. razreda) sudjelovali su u književnom susretu s piscem Božidarom Prosenjakom. Nakon što su ga učenici pozdravili srdačnim pljeskom, započeo je zanimljivu priču o sjećanjima iz vlastitog djetinjstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 16. 11. 2015. 20:37

Božidar Prosenjak posjetio i Višnjan

Nakon Vižinade, književno jutro se nastavilo u MŠ Višnjan. Puna učionica učenika od 2. do 7. razreda dočekala je pisca koji je svih razveselio svojim pjesmicama i šaljivim dosjetkama. Ovim se književnim susretom završio ovogodišnji Mjesec knjige u našoj školi,  a nadamo se da je ovo druženje bar nekog učenika potaknulo da posegne za knjigom i utone u njen čarobni svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 16. 11. 2015. 12:32

Nova književnost za nove tinejdžere

Takozvana young adult literatura, namijenjena tinejdžerima i onima nešto starijima, u posljednjih je nekoliko godina napravila pravi bum na tržištu. Zašto se onda toliki žale da tinejdžeri ne čitaju?

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 7. 2013. 10:12

Zašto volimo knjige?

"Knjige volimo zato što ne urlaju, tihe su a opet kažu toliko puno!"

(Danilo Pennone)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 6. 2013. 09:20

Dijete koje čita...

...postat će odrasla osoba koja misli!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 27. 3. 2013. 16:13

Zašto čitati djetetu?

10 (simpatičnih) razloga ZA čitanje djetetu...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 4. 3. 2013. 11:51

23 razloga za čitanje

Čak su 23 dobra razloga zašto uzeti knjigu u ruke... 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 8. 2. 2013. 09:34
» Arhiva naših vijesti    
 


GALERIJA FOTOGRAFIJA I RADOVA UČENIKA


 

Na današnji dan
16.09.2017. 08:45
16. do 22. rujna - Europski tjedan kretanja
Svake godine, počevši od 2002., Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week) se organizira od 16. do 22. rujna i posvećen je održivom kretanju / mobilnosti.

14.09.2017. 08:38
14. rujna - Dan prašuma
Povodom svjetskog dana prašuma predstavljamo vam njihovu ulogu na našoj planeti te ćemo vas podsjetiti kolika je njihova važnost, osobito tropskih kišnih prašuma. U Hrvatskoj ima još nekoliko skromnijih površina šuma koje se smatraju prašumama jer su sačuvane u svom izvornom obliku. To su Čorkova uvala, Muški bunar, Klepina duliba.

12.09.2017. 08:35
12. rujna - Svjetski dan oralnog zdravlja
Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se svake godine 12. rujna, a cilj je internacionalnih, nacionalnih i lokalnih aktivnosti, koje se provode na ovaj dan, upozoriti na važnost oralnog zdravlja u općem zdravlju te promovirati oralnu higijenu. Prvi put ga je obilježila FDI - Svjetska udruga dentalne medicine, 12. rujna 2008. godine uz svojih 191 članica - nacionalnih udruga širom svijeta.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05


Katalog knjiznice

Katalog je nepotpun i u izradi

 

 

 


TražilicaKorisni linkovi
Lista linkova je prazna

Pitajte knjižničare

 On - line referentna usluga

 

 

 

preskoči na navigaciju